Activiteiten 2022

25 juni De Gelder om 14.00 uur
16 juli dorpswandeling om 14.00 uur
06 augustus dorpswandeling om 14.00 uur

Klik hier voor meer informatie.

Dialectcafé

De Historische Vereniging Wijhe gaat onderdak bieden aan het Dialectcafé. Op de derde woensdag van de maand, 18 mei en 15 juni, ben je tussen 10-12 uur van harte welkom in ons verenigingsgebouw, Langstraat 52.

De toegang is gratis, koffie/thee is gratis (een vrije gift hiervoor is welkom).

Enige voorwaarde is dat je als je aanschuift dialect spreekt (of probeert te spreken). Er ligt materiaal klaar om de gesprekken op gang te brengen.

Nieuwsgierig naar uw familiegeschiedenis?

Bezoek dan de open dag stamboomonderzoek van de Historische Vereniging Wijhe. Op zaterdag 9 april kunt u terecht met vragen over de stamboom of herkomst van uw familie, waar en wanneer uw voorouders zijn geboren, wat zij hebben gedaan of waar ze hebben gewoond. De vrijwilligers van onze vereniging helpen u graag verder met uw onderzoek.

Tussen 10 en 16 uur bent u welkom in het pand aan Langstraat 52.

Van tevoren aanmelden alstublieft, via historischeverenigingwijhe@gmail.com

Op za. 14 mei is er een extra open dag stamboomonderzoek ingepland. De laatste voor dit seizoen. Nà de zomer plannen we weer open dagen in.

Klik hier voor meer informatie

Koningsdag

De Historische Vereniging staat met een kraam op de Koningsmarkt , vóór het eigen gebouw.
met veel aanbiedingen en leuke acties

Expositie Schoolplaten

De nieuwe expositie over oude schoolplaten en schoolspullen ‘De Schoolplaat, via kijken leren zien’ opent op Koningsdag, woe. 27 april