Beleidsplan 2020

Missie

Het levend maken en houden van het Wijhes materieel en immaterieel cultureel erfgoed
door de leden van de vereniging en voor de huidige en toekomstige generatie.

Visie

De vereniging wil toewerken naar een meer dienstverlenende organisatie. Dit denken wij te bereiken door meer naar buiten te treden met als wisselwerking, dat er meer interesse gekweekt wordt voor het cultureel Wijhes erfgoed.
Kort gezegd: Dichter bij de mensen. Dat kan betekenen meer bezoekers, vrijwilligers en nieuwe leden.

Doelstelling: Levend houden en beschikbaar stellen materieel en immaterieel erfgoed

1. Exposities organiseren. WO11 in april 2020 en verder twee keer per jaar;
  2. Samenwerkingsverbanden behouden en waar nodig uitbreiden;
  3. Educatieve en sociale functie;
  4. Meer vrijwilligers er bij betrekken;
  5. Communicatie naar buiten bevorderen;
  6. Opzetten en uitwerken opzet nieuwe locatie , die toekomstbestendig is.

Acties hoe wij dit denken te bereiken in 2020:

1. Exposities organiseren en per project een team samen te stellen;
  2. Goede contacten onderhouden met:
    • Verenigd Comité/ Gastvrij Wijhe/ IVN/ Wilp en gemeente Olst-Wijhe
    • Overleg 1 maal per jaar met Bieb/ Nicolaaskerk en Toerist info
    • Zusterverenigingen
  3. Educatie voor jongeren:
    Leerlijn voor alle basisschoolleerlingen in Olst-Wijhe. De scholen actief benaderen voor de drie leerlijnen.
    De scholen tevens aanschrijven stimuleren voor rondleiding in het museum .
    Educatie algemeen:
    Verzorgen van historische wandelingen
    Verzorgen van rondleidingen in de nieuwe locatie
    Sociaal:
    Thema’s verzorgen op ’t Weijtendaal of op verzoek
    Waar mogelijk ingaan op verzoeken van b.v. ondernemers
    Netwerkbijeenkomsten organiseren voor b.v. bedrijven.
    Netwerkbijeenkomsten organiseren voor (nieuwe) Wijhenaren , b.v. in de nieuwbouwwijken van Wijhe en buurtschappen. Dit onder het genot van een hapje en drankje.
    Alle nieuwe inwoners van de gemeente Wijhe ontvangen van de gemeente een welkom pakket, waarin een folder zit van het Wijhes Museum
  4. Vrijwilligers voor archivering en gastvrouwen/ gastheren hebben prioriteit/nieuwe coördinator rondleidingen zoeken.
  5. Nieuwe media als Twitter, Facebook en narrow-casting inzetten. PR man/ vrouw zoeken.
    MijnStadMijnDorp (MSMD) inzetten om adequaat informatie op te slaan, beter bereikbaar te maken. Beheerder MSMD zoeken.

Overige aandachtspunten

• Evaluatie plan: een maal per jaar met vooruit blik op komend jaar / vastleggen op actielijst
  • Beleidsplan via de website communiceren