De Historische Vereniging Wijhe organiseert een lezing

Waar: Langhuus Langstraat Wijhe
Toegang: gratis
Waarover:

De Historische Vereniging Wijhe heeft een deel van haar collectie in bruikleen afgestaan aan de Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk. Te weten de volledige smederij, de schoenmakerij, de houtbewerking, de elektriciteitspaal en de trekzaag met zaagbok.

De stichting werkt zonder winstoogmerk met als doel om de oude stoomhoutzagerij weer in oude luister te herstellen. Tevens leiden zij vrijwilligers op om andere oude beroepen weer in ere te herstellen, zoals een smederij, schoenmakerij, etc.
Middels een PowerPoint presentatie vertelt Ben Berends, voorzitter van de stichting over de historie en de toekomst.

Nieuw in onze winkel te koop:

Sleutelhanger met het oude wapen van Wijhe er op. € 4,95

Bekijk ook de expositie heraldiek, wapenkunde.

De Historische Vereniging Wijhe is ook te volgen via Facebook!
Lidmaatschap
Als u lid wordt, ontvangt u drie keer per jaar het blad Rondom de Toren, heeft u vrije toegang tot het pand van de Historische Vereniging Wijhe en kunt u deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd.

Word lid!
Mijn Stad Mijn Dorp
Deze website biedt u informatie over de Historische Vereniging Wijhe. Er staat geen historisch materiaal uit onze collectie op deze site, dat vindt u op onze pagina van het Overijsselse geschiedenisplatform Mijn Stad Mijn Dorp: