Daily Archives: 4 december 2018

“Kleer’n uut de kaste”, nieuwe expositie in Wijhes Museum

Op zaterdag 15 december, om 18.00 uur wordt in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat de tentoonstelling ‘Kleer’n uut de kaste’ geopend door Cor van den Berg.

De textielgroep van de Historische Vereniging Wijhe heeft door de jaren heen veel kleding verzameld uit de 19e en eerste helft van de 20ste eeuw. Met veel plezier wordt deze kleding hersteld, gewassen en zorgvuldig opgeslagen. Het is nu tijd om alles uit de kast te halen en mensen mee te laten genieten van de manier waarop onze voorouders zich kleedden. De kleding werd in meerdere lagen gedragen en de tentoonstelling maakt alle lagen zichtbaar, wat soms hilarisch is.

Met groot respect voor de vrouwen die alles met de hand moesten wassen, wordt de kleding in hun natuurlijke omgeving gepresenteerd, ondersteund door sfeervolle foto’s uit die tijd.

De expositie is gratis te bezichtigen op 15 december tijdens de kerstmarkt van 18.00 – 21.00 uur en elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.
Op verzoek ontvangen wij groepen buiten de openingstijden.

Voor meer informatie: www.historischeverenigingwijhe.nl

Open dag stamboomonderzoek in Wijhe

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 8 december weer een open dag voor familieonderzoek. Zoekt u een leuke invulling voor de lange winteravonden? Verdiep u dan eens in uw familiegeschiedenis. Wilt u nieuwe feiten, loopt u vast in uw onderzoek of weet u niet waar te beginnen? Kom dan langs tijdens deze open dag in het Wijhes Museum, Kerkstraat 34, van 10.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en u hoeft geen lid te zijn. U kunt de enthousiaste vrijwilligers alles vragen; zij helpen u graag. De vereniging beschikt in het museum over tal van Wijhese bronnen die niet via internet toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld de bevolkingsadministratie, oude foto’s, belastingregisters, kadastergegevens, krantenknipsels, bidprentjes, begraafregisters, oude kaarten en zelfs archeologische vondsten. Het is daarom handig een USB-stick mee te nemen. Heeft u zelf oude foto’s, documenten, trouwboekjes, bidprintjes of informatie over uw woning of boerderij? De Historische Vereniging stelt het op prijs als deze stukken mogen worden gescand. Zij scannen ter plekke, dus het materiaal kunt u zo weer mee naar huis nemen. U doet de vereniging en anderen er een groot plezier mee. De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 12 januari.

Nieuw in onze winkel te koop:

Sleutelhanger met het oude wapen van Wijhe er op. € 4,95

Bekijk ook de expositie heraldiek, wapenkunde.

De Historische Vereniging Wijhe is ook te volgen via Facebook!
Lidmaatschap
Als u lid wordt, ontvangt u drie keer per jaar het blad Rondom de Toren, heeft u vrije toegang tot het pand van de Historische Vereniging Wijhe en kunt u deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd.

Word lid!
Mijn Stad Mijn Dorp
Deze website biedt u informatie over de Historische Vereniging Wijhe. Er staat geen historisch materiaal uit onze collectie op deze site, dat vindt u op onze pagina van het Overijsselse geschiedenisplatform Mijn Stad Mijn Dorp: