Wijhes Museum

Rondleidingen
Rondleidingen voor kinderen

Het Wijhes Museum

Dit is het winkeltje waardoor u het museum binnenkomt. Deze personen zult u daar niet aantreffen. Wat u wel aantreft zijn enthousiaste en vriendelijke vrijwilligers die u graag willen meenemen in een rondleiding door het gebouw.

Openingstijden

Voor openingstijden, de toegangsprijs en de bereikbaarheid, zie de contactpagina.

Vernieuwing museum

Onder grote belangstelling heeft de Historische Vereniging Wijhe op vrijdag 2 september 2016 haar museum heropend. Wethouder Anton Bosch onthulde de nieuwe naam: Wijhes Museum. Lees hier meer over in dit nieuwsbericht op deze site.

Rondleidingen

Regelmatig worden er in het museum op verzoek rondleidingen gegeven door de Historische Vereniging Wijhe. Dit kunnen verzoeken zijn van scholen, verenigingen, families en allerlei andere groepen.

Informatie over de rondleidingen kunt U krijgen bij Wim Oosterink, tel. 0570-522527, e-mailadres: wim.oosterink@planet.nl

Rondleidingen voor kinderen

Voor kinderen zijn de rondleidingen meer gericht op het ontdekken van de dingen uit het verleden dan op het herkennen en herinneren.
Ze kunnen dia’s kijken uit grootmoeders tijd maar ook begrippen van vroeger komen ruimschoots aan bod, denk hierbij aan bijvoorbeeld de term ‘mag het ietsje meer zijn?’. Hoe deed men vroeger de was? En waar is de computer? Hoe zag een klas op school er uit en mocht je praten tijdens de les?
Wat droegen de mensen vroeger?

Fotoimpressie

Hieronder vindt u een korte impressie van het Wijhes Museum: