Historische wandeling op 5 mei over WOII

Een historische wandeling door Wijhe met als thema “de Tweede Wereldoorlog”. Geïnteresseerd? Heeft u tijd op zaterdagochtend 5 mei? Je bent van harte welkom om mee te lopen. Mocht je nog iets meer nodig hebben om belangstelling te krijgen?

Wist je dat:

• Er een piloot verborgen zat in de toren van de Nicolaaskerk
  • Er op de begraafplaats een graf te vinden is van Willy Polak uit Amsterdam en dat hij na gevangenneming in Wijhe is overleden
  • In Wijhe de bevrijdingsfeesten pas plaatsvonden op 30 juli, 31 juli en 1 augustus 1945
  • En nog veel meer…

De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en vindt plaats op zaterdag 5 mei 2018 om 10.30 uur. De start is bij het Wijhes Museum, Kerkstraat 34 Wijhe. Tenminste een dag van te voren aanmelden is noodzakelijk (wim.oosterink@planet.nl of rikikleinwoolthuis@kpnmail.nl, maar bellen mag ook 0570-522527 of 522492). En voor de kosten hoeft u het niet te laten, het tarief is voor niet-leden € 2,–, kinderen jonger dan 16 jaar € 1,– en leden van de Historische Vereniging gratis.